Συνταγές
Το συγκεκριμένο γλυκό καρύδας είναι το πιο γευστικό και αφράτο που υπάρχει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,100 γρ ζαχαρη,100 γρ αλεύρι κοσκινισμενο,50 γρ καρυδα,1 φακελάκι μπέικιν παουντερ,1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγα-ζαχαρη-βανιλια να αφρατέψουν να ασπρίσουν να μην ξεφουσκώσουν . Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις αλευρι-μπεικιν-καρυδα και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με μαρίζ να μην βγει ο αέρας . Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (26 ν) ρίχνουμε απαλά το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 β πρόθ. . αντισ . μεσαία σχάρα για 30 λεπτά . Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στην συνέχεια το κόβουμε
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 2 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσει .
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 λίτρο γάλα φρεσκο,5 κ.σ. ζαχαρη,4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι, 100 γρ καρύδα, 3 κ.σ. βούτυρο, 1 κούπα σαντιγί
Βγάζουμε σε ένα μπολ λίγο γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν-αλεύρι . Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί . Ρίχνουμε το μίγμα κορν-αλεύρι ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα την καρύδα και το βούτυρο . Την σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά . Τέλος την αφρατεύουμε με το μίξερ και ρίχνουμε την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά .
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε τον ένα πάτο παντεσπάνι στο ταψί . Το σιροπιάζουμε με κουτάλι . Ρίχνουμε πάνω την κρέμα . Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι πάνω και το σιροπιάζουμε και αυτό .
ΓΛΑΣΣΟ:
Ζεσταίνουμε 250 γρ κρέμα γάλακτος ρίχνουμε 250 γρ κουβερτούρα ανακατεύουμε και μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. βιτάμ ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει . Και τελειώνουμε ρίχνοντας το γλάσσο πάνω στο κρύο γλυκό .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”