Συνταγές
ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΩΙΝΟ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1,250 ΛΙΤ ΓΑΛΑ ..
300 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ..
130 ΓΡ ΣΥΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ ,
ΞΥΣΜΑ 1 ΛΕΜΟΝΙΟΥ ,
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ,,
3 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΛΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1000 ΓΡ ΓΑΛΑ ΜΕ 200 ΖΑΧΑΡΗ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ … ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΩΛ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ .. ΜΟΛΙΣ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΩΛ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ
ΜΟΛΙΣ ΔΕΣΕΙ ΚΑΙ ΚΟΧΛΑΣΕΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ … ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
300-350 γρ νερό, 10 γρ ξύδι, 50 γρ λάδι, 15 γρ αλάτι . Αλεύρι 800 γρ . ζυμώνουμε καλά να μην κολλάει η ζύμη ,30 λεπτά ξεκούραση η ζύμη και μετά τη χωρίζουμε σε τεμάχια των 120 γρ τα κάνουμε μπαλάκια και τα ξεκουράζουμε 30-40 λεπτά.
Ανοίγουμε το καθε φύλλο σε λεπτό φύλλο, 2 φύλλα καλά λαδοβουτυρωμένο γέμιση και διπλώνουμε σαν φάκελλο πολύ καλά το κάθε φύλλο λαδοβούτηρο και δεύτερο φύλλο το ίδιο καλά βουτυρομένο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια ώρα περίπου αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει καλά
Σερβίρετε με ζάχαρη κρυσταλλική η άχνη και κανέλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”