Συνταγές
Το καλύτερο ρεβανί μπορείτε να το κάνετε άνετα στο σπίτι σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Άννα Χειμάρα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
(τα οποία θα χτυπηθουν με τη σειρά που αναγράφονται):
4 αυγά
1 μεγάλη κούπα ζάχαρη
1 μεγάλη κούπα καλαμποκελαιο
1 μεγάλη κούπα αλεύρι
1 μεγάλη κούπα σιμιγδαλι χοντρό
1 απλό γιαουρτι
1 baking powder
2 βανίλιες
Ψήνουμε στους 170 για μια ώρα
Σιρόπι:
4 μεγάλες κούπες νερό
4 μεγάλες κούπες ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκαλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το βράζουμε 8 λεπτά και αποσύροντας από τη φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά μεγάλη βούτυρο αγελαδος.
Καυτό ρεβανι χλιαρό σιρόπι
Η Συνταγή είναι της Άννας Αννουλα
Η Εκτέλεση είναι από Άννα Χειμάρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες πώς θα δημιουργήσεις αναμφισβήτητα τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Ένα “χιονισμένο” ρεβανί είναι ότι πρέπει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
για ταψί 22 εκ.:
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη 1
κούπα αλεύρι
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 γιαουρτάκι 200γρ
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 μπεικιν-παουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
ΣΙΡΟΠΙ
2,5 κούπες ζάχαρη
3κουπες νερό
λίγο χυμό λεμονιού και φλούδα από ένα λεμόνι
η κούπα μου περίπου είναι 220 ml
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγο αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά ( αλεύρι- σιμιγδάλι- μπέικιν)Αφήνουμε στην άκρη και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος τα στερεά υλικά.
Σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε και την μαρέγκα και με μαρίζ κάνουμε ενσωματώνουμε το μείγμα κάνοντας απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε ελαφρώς το ταψάκι με σιμιγδάλι. Προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να γίνει.
Αφήνουμε να κρυώσει. ετοιμάζουμε το σιρόπι μας
Καυτό σιρόπι – κρύο γλυκό!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou-Χρυσές Συνταγές”