Γλυκα
Το απόλυτο μπόμπα Βεροιώτικο ρεβανί
Υλικά Ταψί Ν35 ως Ν38 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1 κουτί γάλα ΝΟΥΝΟΥ μεγάλο, χωρίς νερό 2 μπέϊκιν 2 βανίλιες 5 αυγά ξύσμα πορτοκαλιού ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 8 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 12 φλιτζάνια τσαγιού νερό Εκτέλεση: Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα 2 μπέϊκιν. […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από dolmadaki.gr
Υλικά Ταψί Ν35 ως Ν38
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουτί γάλα ΝΟΥΝΟΥ μεγάλο, χωρίς νερό
2 μπέϊκιν
2 βανίλιες
5 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
8 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
12 φλιτζάνια τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα 2 μπέϊκιν.
Χτυπάμε τα αυγά, μαζί με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και μετά ρίχνουμε το γάλα.
Αφού τα ανακατέψουμε καλά αφρατέψουν, ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Η ζύμη να είναι μαλακή, όχι σφιχτή.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 45 λεπτά. .
ΠΡΟΣΟΧΗ: Να ψηθεί καλά, γιατί με το ζεμάτισμα θα λασπώσει.
Οταν το βγάλουμε το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθει.
Το σιρόπι το βράζουμε 25 λεπτά, από την στιγμή που αρχίζει να βράζει.
Το σιρόπιασμα γίνεται ζεστό το σιρόπι και χλιαρό το ρεβανί. Το αφήνουμε να πιει όλο το σιρόπι, μετά τις 3 ώρες σερβίρουμε.
*ΔΕΝ κόβουμε κομμάτια το ρεβανί πριν το σιρόπιασμα γιατί θα πάει όλο το σιρόπι κάτω.
**Μερικοί λένε ζεστό ραβανί ζεστό σιρόπι, εγώ θα σας πω αυτό που λέει και η θεία μου, που το έφτιαξε κιόλας, “αν είναι ζεστό απ το φούρνο το γλυκό θα λασπώσει μόλις ρίξεις το σιρόπι γιατί παρόλο που το έβγαλες ακόμα ψήνετε μέσα”….
***θές να ρίξεις ινδοκάρυδο απο πάνω;; ρίξτοοοο!
θές λίγη μαστίχα; βαλέέ!
θές γλάσο;; δικό σου!!
θές λεμόνάτο και όχι πορτοκάλι; νο πρόμπλεμ!
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki