Συνταγές
Το απόλυτο γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα και φράουλες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
* 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
-*½ φλιτζάνι χυμό φράουλας η γάλα
*1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
*1 1/2 Μπισκότα Σαβαγιάρ (περίπου)
*1 κουτάκι σαντιγί ΜΟΡΦΑΤ
*1 κουτί ζαχαρούχο, το χτυπάμε με την ΜΟΡΦΑΤ
*περίπου 1 κιλό φράουλες φρέσκιες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε ξεχωριστά την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω.
Στήν κρέμα ρίχνουμε τα 2/3 από τις φράουλες και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Εντωμεταξύ , βουτάμε τα σαβαγιάρ σε χυμό φράουλας η γάλα , και τα στρώνουμε σε μακρόστενο τάπερ η πυρέξ.
Από πάνω απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια αν θέλουμε βάζουμε κομμένα σε μικρότερα κομμάτια τα υπόλοιπα σαβαγιάρ (εγώ είχα και λίγα σφολιατίνια, τα έτριψα με τα χέρια και τα σκόρπισα παντού μαζί με κομμένες σε ροδέλες φράουλες).
Τέλος χτυπάμε την μόρφατ με το ζαχαρούχο και την βανίλια, ρίχνουμε τις υπόλοιπες κομμένες φράουλες μέσα στη σαντιγύ κι απλώνουμε πάνω στο γλυκό.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.