Γλυκα
Θα μπει στην λίστα τον αγαπημένων σας γλυκών – Μεντόκ τούρτα με μέλι από την Ρωσία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ξέρουμε πόσο αγαπάτε τις τούρτες και όπως βλέπετε δε σας χαλάμε χατίρι! Μια κλασσική εκδοχή και τον πιο ευκολο τρόπο να φτιάξετε τούρτα με μέλι
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki
Υλικά
για τα φύλλα ζύμης
100 γρ. βούτυρο
3 αβγά
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
1 κγ. σόδα μαγειρικής
450 γρ. αλεύρι
για την γέμιση
900 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού χτυπήσουμε τα αυγά με τη ζάχαρι, βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι τη μαγειρική σόδα, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Μετά από λίγο βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπωλ με τα αυγά και τη ζάχαρι.
Σταδιακά, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα και στη συνέχεια με τη μαρίζ έως ότου να γίνει ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, και την φτιάχνουμε σε μορφή ρολό, το οποίο κόβουμε σε 8 κομμάτια, τα οποία ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη λαδόκολλα.
Με το πλαίσιο μίας αποσπώμενης φόρμας, πιέζουμε τα φύλλα ώστε να αποκτήσουν στρογγυλό σχήμα. Τα υπολλείματα τα θρυμματίζουμε σε multi.
Ψήνουμε τα φύλλα στους 180 βαθμούς για 7 λεπτά.
Xτυπάμε στο μίξερ, την κρέμα γάλακτος και μετά από λίγο προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Τοποθετούμε στη φόρμα, ένα φύλλο, βάζουμε ποσότητα από την γέμιση και τη στρώνουμε.
Επαναλαμβάνουμε για όλα τα φύλλα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 12 ώρες.
Μετά από αυτό τον χρόνο, βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη φόρμα και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα υπολλείματα ζύμης.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά “τούρτα με μέλι” ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Loukoumaki