Συνταγές
Τούρτα αμυγδάλου με τραγανή βάση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα παντεσπάνια:
4 αβγά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο, για τη φόρμα
Αλεύρι, για τη φόρμα
Για τη κρεμα:
750 ml γάλα
2 κρόκους αυγων
70 γρ κορν φλάουρ
1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ βούτυρο
1 φυτικη κρέμα 500 ml
Για τη σύνθεση:
Σιρόπι
Αμύγδαλο φίλε καβουρδισμενο
Βύσσινο
Εκτέλεση :
Για το παντεσπανι:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε στο μίξερ σε για 5 λεπτά για να αφρατέψει το μείγμα.Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, αλάτι και τα βάζουμε μέσα στον κάδο.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά για να μην πέσει ο όγκος.Το αδειάζουμε σε ένα τσερκι 26 εκ. που έχουμε απλώσει βούτυρο και αλεύρι και ψήνουμε 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε και αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη.
Για τη κρεμα:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό γάλα, την βανιλια και τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και το κόρν φλάουρ.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας το γάλα που έχουμε ζεστάνει με τη ζάχαρη, στο μπολ με το κρύο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύουμε και το γυρνάμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφού βράσει και πήξει προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε καλά και τη βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και την παγώνουμε καλά στο ψυγείο.
Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε την χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατέψει. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη σαντιγί με εκχύλισμα βανίλιας για περίπου 7 λεπτά και τη τοποθετούμε και αυτή στο ψυγείο.
Έπειτα ενσωματωνουμε τη σαντιγί στη κρεμα με απαλές κινήσεις.
Σύνθεση :
Σε μια πατιελα βάζουμε το ένα παντεσπανι μας και απλώνουμε το μισό σιρόπι. Απλώνουμε τη μισή κρεμα μας και καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι και σιροπιαζουμε ξανά.Απλώνουμε τη υπόλοιπη κρεμα πάνω από το παντεσπανι και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.
Βγάζουμε το τσερκι και καλύπτουμε περιμετρικά τη τούρτα μας με κρέμα που έχει απομείνει. Γαρνίρουμε με ροζετες, το αμύγδαλο φιλέ και με γλυκο του κουταλιού βύσσινο.
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.