Συνταγές
Τέλειο και αγαπημένο Cheescake αλλιώς
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για ένα ταψάκι 20-22 cm.
Ζύμη για τη βάση:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ μπέικιν πσουτερ
80 γρ. Ζάχαρη (έβαλα ζάχαρη καρύδας)
125 γρ. Φρέσκο ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
Για την κρέμα:
500 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 0%
40 γρ. Ηλιέλαιο
1 βανίλια
110 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη Στεβιας η κανονική (στην κρέμα δεν χρησιμοποιούμε ζάχαρη καρύδας γιατί θα μας βγει σκούρη)
500 ml γάλα 1,5% λιπαρά
2 αυγά
Μια πρέζα αλάτι
1 κρέμα βανίλιας άνθος αραβοσίτου που βράζει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο αέρα στους 160’C βαθμούς.
Σε μπολ ανάμειξης βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη ψηχουλιαστη.
Κρατάμε 2 χούφτες σε ένα δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Με τα υπόλοιπα ψυχούλα κάνουμε μια ζύμη ζυμωνοντας με το χέρι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπωμενα πλαϊνά, τοποθετούμε μέσα τη ζύμη. Με τα χέρια μας απλώνουμε και σηκώνουμε τη ζύμη και στα πλαϊνά.
Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε ένα μπολ και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη και ψήνουμε για 20′ λεπτά στους 160’C βαθμούς.
Μόλις περάσει ο χρόνος βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και απλώνουμε τα ψίχουλα που κρατήσαμε.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίσουμε το ψήσιμο για άλλα 40′ λεπτά στους 160’C βαθμούς.
Αφήνουνε να κρυώσει πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”