Κεικ
Είναι τόσο εντυπωσιακό που θα το φτιάχνετε συνέχεια – τέλειο κέικ μήλο κανέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αύριο κιόλας το φτιάχνω να συνοδέψει το απογευματινό καφεδάκι μας – κέικ μήλο κανέλα με συνταγή εγγύηση!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
4 αυγά φρέσκα
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
200 γρ.γιαούρτι
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 πορτοκάλι στιμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει Φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
για τη γέμιση
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1 κουταλάκι γεμάτο κανέλα
για την επικάλυψη:
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρι μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τη βανιλέτα ή τη βανίλια, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Συμπληρώνουμε το αλεύρι, και χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα κέικ 24 εκατοστών, και αδειάζουμε το μίγμα.
Φτιάχνουμε τη γέμιση σε ένα μπωλ, με τα μήλα και την κανέλα, ανακατεύοντάς τα και τα αδειάζουμε στη φόρμα. Με ένα μαχαίρι, ανακατεύουμε τα μήλα με το μίγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 έως 50 λεπτά. Ελέγχουμε το ψήσιμο με το καλαμάκι.
Μετά το ψήσιμο, βάζουμε το κέικ σε μία πιατέλα που την έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρι άχνη.
Πασπαλίζουμε επίσης και το πάνω μέρος του κέικ.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! To “κέικ μήλο κανέλα” είναι έτοιμo!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ και μην ξεχασεις να κανεις εγγραφή στο κανάλι, για να μείνεις συντονισμένος με τις πιο νόστιμες συνταγές:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού