Συνταγές
Τέλειο αφράτο κέικ και σίγουρα πολύ νόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-5 αυγά
-360 γρ. ζάχαρη
-200 γρ. βουτυρο (όχι μαργαρίνη)
-60 ml. ελαιόλαδο
-220 ml. γάλα
-100 ml. χυμό πορτοκαλιού
-ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
-2 βανίλιες
-1 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη .
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το ηλιέλαιο .
Κατόπιν ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και εναλλάξ λίγο αλεύρι που μέσα έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ, λίγο γάλα, λίγο χυμό πορτοκαλιού .
Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Επειδή η φόρμα μου είναι μικρή έβαλα και σε μια μικρή στενόμακρη .
Έψησα στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις για μια ώρα.
Η συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Το πιο υπέροχο ανάμικτο κέικ , φτιάξτο τώρα
Η συνταγή είναι από κ. Λενα Νεραιδενια – “Οι σπιτικές συνταγές μας !!!”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. λιωμένο βιτάμ
1 νεροπότηρο ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
1 νεροπότηρο γάλα
1 φαρίνα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το μισό μίγμα σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα.
Ρίχνουμε λίγο κακάο και το υπόλοιπο μίγμα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 45 λεπτά.
Λιώνουμε λευκή κουβερτούρα σε μπενμαρί με λίγο ηλιέλαιο και κίτρινο κόκκινο χρώμα.
Αλείφουμε από πάνω.
Ρίχνουμε καραμελάκια.
Η συνταγή είναι από κ. Λενα Νεραιδενια – “Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”.