Συνταγές
Τέλεια νηστίσιμα ντολμαδάκια, πολύ ωραία τυλιγμένα και σίγουρα πεντανόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μια κούπα του νερού ρύζι Καρολίνα….
δυο κρεμμυδια ξερά.
Τρεια κρεμμυδάκια φρέσκα ..
ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο ..
Προερετικα ένα κύβο. Λαχανικόν
Άνηθος. Διοσμο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι.
χυμό. Από δύο λεμόνια.
Αμπελόφυλλα για το τύλιγμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα αμπελόφυλλα τα έχουμε στην κατάψυξη ζεματισμενα από το καλοκαίρι.
Σε ένα κατσαρολάκι σωταρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο λάδι. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και το ρύζι. Να πάρει μια βραση
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανοίγουμε τα φύλλα και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Και τυλίγουμε
Τα τοποθετούμε με την σειρά στην γάστρα αφού βάλαμε μια στρώση φυλλα προσθέτουμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι το χυμό λεμονιού
Και νερό μέχρι να τα σκεπάζει.
Σκεπάζουμε με φύλλα και με αλουμινόχαρτο κλείνουμε τη γάστρα και το καπάκι.
Σε προθερμαζμενο φούρνο στης αντίστασης στους 200 βαθμούς. Περίπου για μια ώρα. Μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.