Συνταγές
Τέλεια η σπιτική τυρόπιτα δεν συγκρίνεται
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στην λεκανη 1 κιλο αλευρι για πιτες,2 νεροποτηρα χλιαρο νερο,1 κ.γ.ξερη μαγια,4 κουταλιες της σουπας ξυδι,4 κουταλιες.της σουπας.ελαιολαδο,1 κουταλακι του γλυκου αλατι και το ζυμωνουμε
Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!Στην συνεχεια βάζουμε την ζυμη στον παγκο μας και την ζυμωνουμε5 λεπτα!Την κοβουμε σε 11 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλακια!Αυτα τα μπαλακια τα ανοιγουμε μικρα.φυλλαρακια τα οποια λαδωνουμε
Τοποθετουμε 6 φυλλαρακια το ενα πανω στο αλλο και ανοιγουμε ενα λεπτο μεγαλο φυλλο!Η ιδια διαδικασια και με τα αλλα 5 φυλλαρακια!Οποτε τοποθετουμε το ενα φυλλο σε καλα λαδωμενο ταψι και ριχνουμε.την γεμιση!(Χτυπαμε 3 αυγα,με 300 γραμμαρια τριμμενη φετα ,2 κ.σ.γιαουρτι )
βαζουμε και το αλλο φυλλο πανω οσο τον δυνατο σουρωμενο ριχνουμε πανω μπολικο λιωμενο βουτυρο την χαραζουμε οσο μεγεθος κομματιων θελουμε και την ψηνουμε.στους 220,βαθμους προθερμασμενο για 25 λεπτα φυσικα τον φουρνο
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μια εύκολη και ελαφριά λεμονόπιτα, που θα λιώσει στο στόμα σας.
Υλικά:
1 συσκευασία τυρί κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/3 της κούπας χυμό λεμονιού
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα μπισκότα και τα τοποθετείτε στη βάση του πυρέξ. Στη συνέχεια, χτυπάτε το ζαχαρούχο για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και συνεχίζεται το χτύπημα.
Σταδιακά ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μετά ρίχνετε το μείγμα, πάνω από τα τριμμένα μπισκότα και το βάζετε στο ψυγείο. Χρειάζονται τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά και να σερβίρετε.
Tip: Προαιρετικά, αν θέλετε, πάνω από τη λεμονόπιτα βάζετε σαντιγί.