ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση της τάρτας
2 πακέτα μπισκότα τύπου oreo (υπολογίστε γύρω στα 28 κομμάτια)
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. μαύρη σοκολάτα
Για τη γέμιση
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
4 κ.σ γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
74 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ βανίλια σκόνη
50 γρ. κακάο
2 κ.σ καφές στιγμιαίος ή εσπρέσσο
1/2 κ.γ αλάτι
25 γρ. αραβοσιτέλαιο
2 κ.σ λάδι ελιάς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινήστε φτιάχνοντας τον πάτο της τάρτας:
Λιώνετε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων να γίνουν τρίμματα.
Κάντε το ίδιο και με τη σοκολάτα κι αναμείξτε την με τα μπισκότα.
Προσθέστε το βούτυρο κι ανακατέψτε καλά.
Σε ένα ρηχό ταψί ή φόρμα για τάρτα βουτυρωμένο, ρίξτε το μείγμα πιέζοντάς το καλά προς τα κάτω ώστε να δημιουργηθεί ο πάτος της τάρτας.
Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 1 με δυο ώρες να σκληρύνει ώσπου να ετοιμάσετε τη γέμιση
Tώρα κάνουμε τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τη σοκολάτα.
Σε ένα φλιτζάνι ανακατέψτε το αραβοσιτέλαιο με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και χτυπηστε το καλά.
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε την κρέμα που έχετε χτυπήσει κι εν συνεχεία όλα τα υπόλοιπα υλικά, τη σοκολάτα, τη βανίλια, το κακάο, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τον καφέ και το αλάτι κι ανακατέχτε τα καλά.
Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε όλα τα υλικά γύρω στα 10 λεπτά, ίσως και λιγότερο, χωρίς να φέρετε σε κατάσταση βρασμού το μείγμα.
Αφήστε το να “ξεκουραστεί” και να κρυώσει πριν ρίξετε το μείγμα πάνω στη βάση της ταρτας.
Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο και σερβίρετε μετά από λίγη ώρα για να έχει σταθεροποιηθεί η γέμιση.
Σερβίρετε με σαντιγύ ή παγωτό.