Συνταγές
Συνταγή για το περίφημο Βυζαντινό! Υπέροχο γλυκό, όλο αρώματα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Lena Kallitexnida – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ…
Σιρόπι
500γρ.ζαχαρη
500γρ.νερό
1 ξύλο κανέλας το βράζουμε 4′ κ το αφήνουμε να κρυώσει
Βάση:
200γρ.ζαχαρη
400γρ.χοντρό σιμιγδάλι
100 γρ.καρυδια η αμύγδαλα κοπανισμενα
1 κγ.μπεικιν
1 κγ.σοδα
450 γρ.γαλα
1/2κγ.μαστιχα Χίου
1 κγ.κανελογαρυφαλλο
2 κσ.σπορελαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέβουμε καλά το αφήνουμε 5′ να απορροφήσει το σιμιγδάλι τα υγρά.
Το στρώνουμε σε ταψί βουτυρωμενο κ ψήνουμε 170 βαθμούς να χρυσισει
Νούμερο ταψιού:28 ή 26 ανάλογα πόσο παχιά θέλετε την βάση η την κρέμα
Σιροπιαζουμε ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι
Κρέμα:
Κάνουμε ένα είδος μπεσαμέλ
Λιώνουμε σε κατσαρολακι125γρ.βουτυρο αγνό κ ρίχνουμε 2 κσ.αλευρι..το ανακατεύουμε για λίγο κ ρίχνουμε 1 φλ. Γάλα κ 1 βανίλια..
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.. σκεπάζουμε με μεμβράνη μη κάνει πέτσα κ την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Χτυπάμε 1 μορφατ κ 1 ζαχαρουχο να γίνει σαντυγι κ ενώνουμε μέσα της κ την κρέμα που φτιάξαμε πριν κ έχει κρυώσει..
Βάζουμε την κρέμα πάνω από την βάση μας κ διακοσμούμε με καρύδια τριμμένα κ κερασακια γλασε αν έχουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Lena Kallitexnida – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.