Γλυκα
Αν σας περίσσεψε τσουρέκι, φτιάξτε αυτή τη πανεύκολη συνταγή για Βυζαντινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Περισσεψε τσουρεκι (που σπάνια συμβαίνει!) και εννοείται ότι θα το φτιάξουμε το Βυζαντινό
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
-2 έως 3 φέτες τσουρέκι
για το σιρόπι
-120 γρ. ζάχαρη
-120 γρ. νερό
για την κρέμα
-2 κρόκοι
-100 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. αλεύρι Κούλα
-1 βανιλίνη
-50 γρ. βούτυρο
-500 γρ. γάλα
για την σαντιγύ
-100 ml κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
για την διακόσμηση
-κανέλα
-σαντιγί για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα κατσαρολάκι και βράζουμε ανακατεύοντας τη ζάχαρι με το νερό. Μόλις πάρει βράση, αφήνουμε ένα λεπτό πριν το βγάλουμε από τη φωτιά.
Σε ένα άλλο σκεύος, ρίχνουμε το γάλα, τους κρόκους, το αλεύρι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει ανακατεύοντας. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα, το βούτυρο, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε. Η κρέμα είναι έτοιμη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Κατόπιν, αφήνουμε λίγο βούτυρο να λιώσει σε ένα τηγάνι και φρυγανίζουμε τις φέτες από το τσουρέκι και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετούμε τις φρυγανισμένες φέτες του τσουρεκιού σε ένα ταψάκι φούρνου και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Στο μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και προσθέτουμε την κρέμα αφού την βγάλουμε από το ψυγείο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε μικρά μπωλάκια βάζουμε κομμάτια από τα τσουρέκια κόβοντάς τα με τα χέρια μας.
Βάζουμε την κρέμα με την σαντιγύ σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα μπωλάκια.
Γαρνίρουμε με σαντιγύ και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “Βυζαντινό” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis