Συνταγές
Συνταγή για το γαλακτομπούρεκο – το γλυκό της κάθε γιορτής
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioulia Mparka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα πακέτο φύλλο κ 250 γρ βούτυρο
1 1/2 λιτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες -50 γρ βούτυρο
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρι κ 2 κούπες νερό
2 -3 κουταλάκια λεμονι
Κ μια φλούδα – ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε την κρεμα στο τέλος αυγά κ βανίλιες βούτυρο αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη
Βουτυρώνουμε πολυ καλα το πυρέξ κ κάθε φύλλο
Μισά φύλλα κάτω μισά φύλλα πάνω
Πριν ρίξουμε την κρεμα την αφρατέυω ανακατεύοντας
Χαράζουμε ψήνουμε στους 180 βαθμούς 45 ‘
Ζεστό γλυκό κρύο σιροπι
Η Συνταγή είναι από Ioulia Mparka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για..
Ήρθε η ώρα του γαλακτομπούρεκου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-“
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,250 γρ καλό βούτυρο λιωμένο
ΚΡΕΜΑ:
Υλικά:
1 λίτρο γάλα,
1 φλ.τσ σιμιγδάλι ψιλό,
5 κ.σ.ζάχαρη,
3 κροκούς αυγών χτυπημένους ελαφρά,
2 βανίλιες,
50 γρ βούτυρο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα -ζάχαρη να ζεσταθούν. Ρίχνουμε βροχυδωντας το σιμιγδάλι ανακατεύουμε γρηγορά ρίχνοντας και τα αυγά εδώ γρηγορά ανακάτεμα
Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε βανίλιες -βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε τα φύλλα. Τα κόβουμε σε 4 λωρίδες. Ανά 3 λωρίδες βουτυρώνοντας τες καλά και βάζοντας στην άκρη κρεμά τα ρολάρουμε
Τα βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί τα βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στην συνέχεια τα βγάζουμε από το ψυγείο τα ραντίζουμε με νερό και τα ψήνουμε στους 180 β προθ. αντιστ. μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινήσουν
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερού νερό με 3 ποτήρια νερού ζάχαρη μισό λεμονί το χυμό του για 5 λεπτά. σιροπιάζουμε καυτά γλυκά- κρύο σιρόπι. Τα αφήνουμε σε κρύο δωμάτιο ξεσκέπαστα όλη νύχτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-“