Συνταγές
Δεν έχουμε λόγια!! Είναι πολύ ζηλευτά τα ρολά πίτσας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
100 ml χλιαρό γάλα
100 ml χλιαρό νερό
50 ml ηλιέλαιο
10 γρ ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
400 γρ αλεύρι
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
Τυρι που λιώνει
Γαλοπούλα καπνιστή
Λίγο μπεικον
Πιπεριά κόκκινη η πράσινη
Ελιές η και λίγο κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα, το νερό και το λάδι σε μια λεκάνη, ριχνουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσουν.
Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε ,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Χωρίζουμε σε δυο μέρη το ζυμαρι και το ανοίγουμε σε φυλλο
Ριχνουμε το τριμμένο τυρί που λιώνει και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά .
Τυλιγουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια πάχους δυο δαχτύλων .
Τα βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησιματος τα πατάμε λίγο με τη παλάμη μας και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν λίγο.Και ψήνουμε στους 180
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Συνταγή για μία Πρωτότυπη Γλυκιά σοκολατένια πίτσα
Υλικά
Έτοιμη ζύμη πίτσας
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
¼ κούπας άλειμμα φουντουκιού
½ κούπας ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 κ.σ. ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C.
Απλώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και πάνω του τη ζύμη πίτσας.
Πατάμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, ώστε να δημιουργηθούν βουναλάκια.
Απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει απαλά, για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε το άλειμμα φουντουκιού σε όλη την πίτσα.
Πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα και τη λευκή σοκολάτα.
Ψήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, για 2 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos