Συνταγές
Συνταγή για εύκολα και αφράτα τυροψωμάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Xaraki Mixelaki – “Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ
300γρ. Νερό χλιαρό
12γρ. Ξερή μαγιά
5κ.γ. Ζάχαρη
270γρ. Ηλιέλαιο
300γρ Στραγγιστό γιαούρτι
1 Αυγό
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
3κ.γ Αλάτι
Τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη μέχρι να λιώσουν καλα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Μετά ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά!
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι και από πάνω το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι π κολλάει λιιιιγο στα χέρια
Το σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 2 ωρες.
Όταν γίνει το ζυμάρι μας, με λαδωμενα χέρια το ζυμώνουμε μια φορά (ένα δίπλωμα)
Και αφού έχουμε τριψει το τυρί
Παίρνουμε ζυμαράκι 30 γραμμαρίων κάνουμε μπαλάκι το παταμε στην παλάμη μας να ανοίξει και το γεμίζουμε με τυρί.
Το κλείνεις προσεκτικά και το κάνεις πάλι μπαλακι.
Τα αφήνεις στό ταψί να ξεκουραστουν 45 λεπτά σκεπασμενα και μετά τα αλοιφεις με αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινισουν
Η συνταγή βγάζει περίπου 40-45 κομμάτια.
Η Συνταγή είναι της κ. Xaraki Mixelaki – “Μαγειρικές Απολαύσεις”