Συνταγές
Συγκλονιστικό γλυκό για κάθε γιορτή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Κανιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπανι:
12 αυγά,
3 ποτήρια καρυδι τριμμένο,
2 ποτήρια ζάχαρη,
2 ποτήρια φρυγανιά τριμμένη,
2 μπέικιν παουτερ,
6 βανίλιες
Για το σιροπι:
5 ποτήρια νερό,
4 ποτήρια ζάχαρη,
χυμό λεμονιού ή κονιάκ
Για την κρεμα:
4 ερμολ,
2 κουβερτουρες,
4 αυγά,
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
Εκτελεση:
Για το παντεσπανι:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτοντας το μπέικιν, τις βανίλιες, την φρυγανιά και το καρυδι. Βουτυρώνουμε το ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για το σιροπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και το βράζουμε για 3 έως 5 λεπτά. Το σιρόπι θα πρέπει να είναι καυτό και το παντεσπάνι κρύο.
Για την κρεμα:
Χτυπάμε τα ερμολ με την άχνη για 10 λεπτά. Μετά την χωρίζουμε σε δύο μπολ.
Στην μια κρέμα βάζουμε τα αυγά και τις λιωμενες κουβερτουρες και τα ανακατεύουμε με το μίξερ.
Μόλις ενωθούν τα υλικά στρώνουμε την καφέ κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει λίγο.
Μετά στρώνουμε και την άσπρη κρέμα που μας έμεινε. Διακοσμούμε με καρυδι τριμμένο ή τριμμα σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Κανιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.