Συνταγές
Πολύ ωραίο αγριογούρουνο στιφάδο στη γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1μιση κιλό αγριογούρουνο ψαχνό
2 κιλά κρεμμύδια μικρά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1ποτηρακι του κρασιού κόκκινο κρασί
4 ντομάτες τριμμενες στον τρίφτη
1 κουταλιά πελτέ
5 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζανακι ξύδι
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
4 – 5 γαρυφαλακια
6 – 7 κόκκους μπαχαρι
3 φύλλα δάφνης
1 κλωναρακι δενδρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Κρασί
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Μπαχαρι
Φύλλα δάφνης
Δενδρολίβανο
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε ολα τα υλικά της μαρινάδας σε μια λεκάνη, βάζουμε το κρέας πλυμένο και κομμένο σε μερίδες, το κλείνουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Το πρωί το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια τα πλένουμε και τα τρυπαΜΕ με το πιρούνι σε δύο μεριές, τα ζεματίζουμε για ένα λεπτό από το σημείο βρασμού και τα περνάμε από το τηγάνι με λίγο λάδι να τηγανιστουν ελαφρώς.
Σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, τον πελτε να ψηθεί για ένα λεπτό ανακατεύοντας, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα και όλα τα υλικά εκτός τα κρεμμύδια και το αλάτι, κλείνουμε την γάστρα με το καπάκι και την βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία για μισή ώρα και μετά χαμηλώνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Στην μια ώρα του ψησίματος αφού έχει μαλακώσει λίγο το κρέας ρίχνουμε τα κρεμμύδια το αλάτι και δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερο καθώς και ξύδι.
Το αφήνουμε να ψηθεί καλά και να μελώσει η σαλτσούλα του, εάν δουμε ότι έχει πολλά υγρά δυναμώνουμε την θερμοκρασία όταν ρίχνουμε το αλάτι και βγάζουμε το καπάκι της γάστρας
Νερό δεν βάζουμε καθόλου γιατί κατεβάζουν τα κρεμμύδια και οι ντομάτες υγρά και αφού ψήνεται στον φούρνο δεν εξατμιζονται.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.