Ορεκτικα
Δεν υπάρχουν λόγια για το πιο εύκολο σπιτικό τυρί μυζήθρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ήρθε άλλη μία εξαιρετική συνταγή για τυρί μυζύθρα που θα το λατρέψετε
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
2 λίτρα γάλα
μισό κουταλάκι ξυνό ή 3 κουταλιές λεμόνι
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι ημίχοντρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε το γάλα. Οταν βράσει το γάλα προσθέτουμε το αλάτι και το ξυνό και ανακατεύουμε.
Οταν αρχίσει το γάλα να κόβει σβήνουμε την κουζίνα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα για 5 λεπτά.
Βάζουμε ένα τούλι στο πλαστικό κοφινάκι και αδειάζουμε το μίγμα από την κατσαρόλα. Το πλαστικό κοφινάκι το έχουμε βάλει σε ένα πιάτο.
Στρίβουμε το τούλι, το δένουμε και το κρεμάμε σε ένα σημείο να στάξουν τα υγρά για περίπου 2 έως 3 ώρες.
Μπορούμε επίσης να βάλουμε το κοφινάκι σε ένα άλλο δοχείο ώστε να υπάρχει κενό για να στάζουν τα υγρά και να το πιέσουμε με ένα βάρος π.χ ένα βάζο με νερό για καλύτερα αποτελέσματα, αφήνοντάς το με το βάρος και για 4 ώρες ακόμη.
Γυρίζοντας το κοφινάκι ανάποδα, μετά από τον χρόνο που το έχουμε αφήσει να στραγγίξει, το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Καλή όρεξη και καλή σας επιτυχία! Το τυρί μυζήθρα είναι έτοιμη!
Δες την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο με όλη την διαδικασία αναλυτικά :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού