Συνταγές
Τα πεθυμήσαμε! Αγαπημάνα τυροπιτάκια τύπου κουρού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
200γρ γιαούρτι απλο η στραγγιστό..500γρ α.γ.ο.χ. εγω έβαλα ολικής 1 μπεικιν παουντερ 200γρ.φυτικο βούτυρο φλωρα λιωμένο
130γρ.ηλιελαιο 1τσιμπια αλάτι…
σε ενα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι ρίχνουμε το ηλιέλαιο το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύω πολύ καλά ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύουμε προσθέτουμε μπεικιν ανακατεύω αφήνουμε να ξεκουραστεί
κόβουμε μικρα μπαλάκια ανοίγουμε με το χέρι μου την διάσταση βαζουμε την γέμιση ψήνουμε ταψί του φούρνου με λαδόκολλα
γέμιση φέτα κατσικίσια η ανθότυρο στην επιφάνεια βάζουμε σουσάμι
ψήνω στους 180-190’βαθμους προθερμανσμενο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις και αέρα μέχρι να ροδίσουν…είναι τέλεια στην γεύση
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σπιτικές πίτες κουρού ολικής άλεσης πολύσπορες με ελαφριά γέμιση
Η Συνταγή είναι του κ. Grigoris Efstathiadis – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
Δύο κουπάκια στραγγιστό γιαούρτι
Δύο κουπάκια σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
1 μπεικιν
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (κοφτό)
Αλεύρι ολικής πολύσπορο όσο πάρει (με το μάτι)
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο
Για τη γέμιση
Φέτα και λευκό τυρί το πατάμε σε ένα μπολάκι, βάζουμε 1 κουπάκι γιαούρτι στραγγιστό, ρίγανη, πιπέρι και εγώ έβαλα πιπέρι καγιέν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε μπάλες τη ζύμη την ανοίγουμε με το χέρι πατώντας τα μπαλάκια και μετά τη στρώνουμε πιο καλά με έναν πλάστη.
Γεμίζουμε τις πίτες στη μέση με τη γέμιση και στις άκρες πατάμε με ένα πιρούνι για να κλείσει καλά.
Αλείφουμε με αυγό και λίγο γάλα μέσα σε αυτό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Η Συνταγή είναι του κ. Grigoris Efstathiadis – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”