Ξεχωριστα
Μαθαίνουμε να κάνουμε Σπιτικά ψωμάκια, μοναδικά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δες μία συνταγή για να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά ψωμάκια στην κουζίνα σου! Βγαίνουν μαλακά και αφράτα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Υλικά
2 νεροπότηρα νερό (χλιαρό)
1 φλιτζάνι του καφέ σπορέλαιο (ζύμωμα)
1 κ.σ. σπορέλαιο προς το τέλος (ζύμωμα)
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.σ. ξύδι (γίνεται ποιο στριφτό)
2 κ.σ. ζάχαρη για να φουσκώσει η μαγιά
1 κιλό αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, λίγο αλάτι, το ξύδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σταδιακά συμπληρώνουμε το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς με τα χέρια μας.
Ζυμώνουμε στη συνέχεια το μίγμα μέσα στο μπολ. Προσθέτουμε λίγο σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Μετά από λίγο, βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ, την βάζουμε στον πάγκο και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο στο μπολ και ξαναβάζουμε τη ζύμη μέσα, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες.
Μετά από αυτόν τον χρόνο, και αφού η ζύμη έχει ξεκουραστεί, κόβουμε με τα χέρια μας ποσότητα και την πλάθουμε σε σχήμα μπάλας φτιάχνοντας έτσι τα ψωμάκια. Βάζουμε τις μπάλες αυτές της ζύμης σε ένα ταψί το οποίο έχουμε βουτυρώσει.
Βουτυρώνουμε τα ψωμάκια για να ροδίσουν και να είναι πιο νόστιμα και ύστερα τα σταυρώνουμε με ένα μαχαίρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις. Μετά και από το ψήσιμο, τα σπιτικά ψωμάκια μας είναι έτοιμα! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Andreas Mamoukaris