Συνταγές
Σπανακόπιτα στριφτή με φέτα και χειροποίητα φύλλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΣ”.
Υλικά
2 κούπες αλέυρι
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι κι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
1 ποτήρι περίπου νερό
Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο το άσπρο μέρος
1 κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι πιπέρι λάδι
200γρ φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι την ζάχαρη το αλάτι ανακατέυουμε κάνουμε μια γουβα στην μεση ριχνουμε το λάδι το ξύδι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ με λίγο λάδι από επάνω σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και το σπανάκι να μαραθεί και να πιει τα υγρά του.Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι, άνηθο και την φέτα τριμμένη.
Αφηνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 μπαλάκια.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο βάζουμε στην άκρη γέμιση και το κάνουμε ρολό.
Το στρίβουμε και το βάζουμε στο κέντρο του λαδωμένο ταψιου.
Αφου βάλουμε όλα τα ρολά ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε στους 180 μια ώρα περίπου
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΣ”.