Συνταγές
Σούπερ σοκολατένια απόλαυση – αγαπημένο μωσαικό με ζαχαρούχο και σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250 γρ βούτυρο λουρπακ
1 ζαχαρουχο γάλα
4 κ.σ γεμάτες κακάο αγλυκο
120 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη
120 γρ γάλα εβαπορε
1 σφηνάκι κονιάκ
μια πρέζα αλάτι
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το βούτυρο σε καμματια να λιώσει.
Κοσκινιζουμε το κακάο και το γυρίζουμε μέσα στο ζεστό βούτυρο.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο.
Προσθέτουμε το ζαχάρουχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το εβαπορε και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να κάψει.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα μέσα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία.
Την γυρίζουμε στην κατσαρόλα στο μίγμα με το κακάο.
Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με λίγο επιπλέον κονιάκ.
Τα ανακατεύουμε μέσα στη σοκολατένιο μίγμα.
Απλώνουμε σε μεμβράνη ρολαρουμε και σφίγγουμε το ρόλο μου.
Το συντηρουμε στην κατάψυξη.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.