Συνταγές
Σούπερ λαχταριστές κρέπες γεμιστές με κιμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για τις κρέπες
1 1/4 φλ. γάλα
1 φλ αλεύρι
2 αβγά
1 κ.γ ζάχαρη
1/4 κ.γ αλάτι
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά μαζί και ανακατευω για να τα αφρατεψω ελαφρώς με ένα σύρμα.
Κάνω μια λακουβιτσα και προσθέτω τα αβγά το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και να λιώσουν οι σβόλοι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνω μια τσιμπια βούτυρο και παίρνω από μια κουτάλα χυλό κάθε φορα και τηγανίζω την κρέπες.
Για τη γέμιση – κιμά
500 γρ κιμά ελιά
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ πελτέ
λίγο λάδι
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
1 σφηνάκι κρασί
1/4 κ.γ σκόνη κανέλα
250 γρ καφαλογραβιερα
Εκτέλεση
Καβουρδιζουμε τον κιμά μου αρχικά μόνο του με τα υγρά του….προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, την πιπεριά και τα γυρίζουμε να μαραθούν .
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την πάστα και φέρνουμε δύο γύρες.
Προσθέτουμε το χυμό το λάδι, την κανέλα, αλατοπιπερωνουμε και ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σαλτσουλα. Αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσει.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ λίγη από τη σαλτσουλα από τον κιμα ( χωρίς κιμά).
Παίρνουμε μια μια κρέπα και γεμίζουμε με κιμά στεγνό κυρίως χωρίς πολλή σάλτσα.
Πασπαλιζουμε με τυράκι και κλείνουμε. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλτσουλα που μου έχει απομείνει πάνω στις κρέπες και επιπλέον τυρακι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρωμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλιζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.