Συνταγές
Σούπερ γλυκιά – Εύκολη πάστα ταψιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Στεφανία Σανδραμάνη – “”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.”
ΥΛΙΚΑ
παντεσπάνι :
6 αυγά,
6 κ.σ. κοφτές αλεύρι,
6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη,
4 γεμάτες κ.σ. κακάο,
λίγη βανίλια,
4 κ.σ. ηλιέλαιο, (εαν δεν χρησιμοποιήσετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 φακελάκι μπέικιν)
Για το σιρόπι :
2 κούπες ζάχαρη,
2 κούπες νερό,
1 κ.σ. λεμονοχυμό ,
3 κ.σ. κονιάκ
Για την κρέμα:
2 κονσέρβες φυτική σαντιγί,
ένα ζαχαρούχο
Για την γκανάζ :
200 γρ. κουβερτούρα,
150 γρ. αδιάλυτο γάλα εβαπορέ,
1 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
το παντεσπάνι θέλει 10-15 λεπτά ψήσιμο στους 170, το ταψάκι σας να είναι περίπου 25χ40 βγάζει 16 πάστες.
Χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 λεπτά , έχεις κοσκινησμένα όλα τα στερεά σου υλικά και τα κοσκινίζεις ξανά όταν τα ρίχνεις στο χτυπημένο μείγμα ,ανακατεύεις από κάτω προς τα πάνω.
Τέλος ρίχνεις το ηλιέλαιο ,ανακατεύεις απαλά ,το μείγμα των αυγών θα σου κάτσει λίγο, μην φοβηθείς, ρίξτο σε ταψί 25χ40 περίπου, λάδωσε το όμως πολύ καλά, ψήστο στους 170 περίπου 10-15 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Εν το μεταξύ ετοιμάζεις το σιρόπι θα το βράσεις 5 λεπτά και το κονιακ θα το ρίξεις αφού το αποσύρεις από τη φωτιά. Ζεστό το παντεσπάνι ζεστό το σιρόπι.
Συνεχίζεις χτυπώντας τις φυτικές μόνες τους 5 λεπτά στο μίξερ, ρίχνεις το ζαχαρούχο άλλα 5 λεπτά. Έτοιμη η κρέμα.Τη βάζεις στο ψυγείο και περιμένεις όταν κρυώσει το παντεσπάνι σου να την στρώσεις.
Λιώνεις σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα σου ,αποσύρεις από τη φωτιά και ρίχνεις το εβαπορέ με το μέλι,ανακατεύεις να ενωθούν τα υλικά και τη ρίχνεις πάνω στην κρύα κρέμα σου.
Στολίζεις όπως σου αρέσει, τρούφα,σαντιγί,κερασάκια από γλυκό κουταλιού κλπ.
Η Συνταγή είναι της κ. Στεφανία Σανδραμάνη – “”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.”