Συνταγές
Ζεστή και πεντανόστιμη σούπα Μινεστρόνε, με κολοκύθι, καρότο και πιπεριά! Σκέτη απόλαυση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εάν δεν έχεις δοκιμάσει να κάνεις σούπα μινεστρόνε, τότε ήρθε η ώρα! Δοκίμασε την και θα την κάνεις πολλές φορές ακόμα!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
1 Κολοκύθι
1 καρότο
1 πατάτα
1 ώριμη ντομάτα
1 πρεζα πάπρικα γλυκιά
2 κλωναράκια σελερι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Μαϊντανό
Σέλινο
½ πιπεριά κόκκινη Φλώρινας
200γρ κόκκινα βρασμένα φασόλια, η κονσέρβα
50 γρ. κοφτό μακαρονάκι ολικής
1 κύβο λαχανικών
Ελαιόλαδο
1 πρεζα σαφραν (κρόκο Κοζάνης) μουλιασμένο σε 1 σφηνάκι νερό
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μουλιασμένα φασολιά στην χύτρα, και σε άλλο κατσαρόλι, βράζουμε το κοφτό μακαρόνι. Τα στραγγίζουμε, τα ραντίζουμε με λάδι για να μην κολλήσουν, και τα φυλάμε κατά μέρος. Κρατάμε το νερό που έβρασαν.
Στην τάβλα κοπής, κόβουμε όλα τα λαχανικά κυβικά, το σέλερι το χωρίζουμε από τα φύλα, τα πετάμε γιατί πικρίζουν, καθαρίζουμε τις ίνες, και βράζουμε κομμένα, μόνο τα κοτσάνια. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε την ντομάτα με την πάπρικα μέσα, την βάζουμε στην χύτρα μαζί με το νερό τον φασολιών – μακαρονιών, όσο χρειάζεται, το υπόλοιπο το φυλάμε για άλλο φαγητό, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά εκτός από τα φασόλια, το κοφτό μακαρονάκι, και τα φύλλα μαϊντανού σέλινου. Ρίχνουμε τον κύβο, το ελαιόλαδο, και μαγειρεύομε στον ανάλογο χρόνο.
Ανοίγουμε την χύτρα, ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης σουρωμένο, τα φύλλα μαϊντανού, σέλινου, ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τα φασόλια, το κοφτό μακαρόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ!: Το κοφτό μακαρόνι αν περισσέψει η σούπα, το φυλάμε εκτός, και το βάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε μέσα στην σούπα, γιατί έχει το ιδίωμα να φουσκώνει αν μείνει μέσα.
Η σούπα μινεστρόνε είναι έτοιμη! Καλή όρεξη!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Καταχώρησε την δική σου νόστιμη συνταγή πατώντας εδώ!