Συνταγές
Θαυμάσιο, νοστιμότατο φαγητό.. αγαπημένες πένες σουφλέ σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 πακ μακαρόνια πένες
3 λουκανικα Φραγκφούρτης κομματια
5-6 φέτες γαλοπούλα σε καφεδάκια
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
5-6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι τυρι ρεγκατο τριμμένο
1κιλο γάλα
3 αυγά
1 φλυτζάνι γκουντα τριμμένη
4-5 κομματάκια βουτηρο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερο τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ προσθέτουμε τα λουκάνικα την γαλοπούλα και το ρεγκατο και ανακατέυω από επάνω βάζουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά.
Χτυπαμε τα αυγά με το γάλα και το μοσχοκάρυδο το ριχνουμε επάνω από τις πένες προσθέτουμε το τριμμενο τυρί και σκορπάμε λίγο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για σουφλέ με ζαμπόν, αβγά και τυριά από τον Δημ. Σκαρμούτσο
Υλικά
- 12 αυγά
- 425 γρ τυρί ρικότα ή κότατζ
- 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 φλ μίγμα τριμμένων τυριών
- 2 φλ ζαμπόν, κομμένο
- 1/4 φλ φρέσκα κρεμμυδάκια, λιωμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ρικότα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε και το μείγμα τριμμένων τυριών, το ζαμπόν και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει και μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos