Ζυμαρικα
Πολύ καλή επιλογή να φτιάξουμε σουφλέ ζυμαρικών χωρίς κρέμα γάλακτος!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το απόλυτο σουφλέ ! Ότι πρέπει για αυτούς που δεν το’χουν με την κρέμα γάλακτος.. Πολύ έξυπνος τρόπος να την παρακαμψουμε όταν μαγειρεύουμε σουφλέ ζυμαρικών !
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για τα ζυμαρικά
-500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
-2 κτγ. αλάτι
-2 κτσ. ελαιόλαδο
για το πασπάλισμα και το λάδωμα του πυρέξ
-ελαιόλαδο
-φρυγανιά τριμμένη
για τη γέμιση
-100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
-3 φέτες μπέικον(60 γρ) κομμένο σε κύβους
-100 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
-100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένη
για την κρέμα
-500 γρ. γάλα
-2 μέτρια αυγά
-200 γρ. γιαούρτι
-1 κτγ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε, σουρώνουμε και βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα δοσομετρητή, χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, κατόπιν αδειάζουμε το γάλα, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά το πυρέξ διαστάσεων 25Χ30 εκατοστών.
Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το μπέηκον και το ζαμπόν.
Αδειάζουμε και στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά στο πυρέξ. Ρίχνουμε το μισό ζαμπόν, το μισό μπέηκον και πασπαλίζουμε με τα μισά τριμμένα τυριά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα μισά υλικά.
Πιέζουμε με τα χέρια μας, και αδειάζουμε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά στον αέρα.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! To “σουφλέ ζυμαρικών “ είναι έτοιμo!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ και μην ξεχασεις να κανεις εγγραφή στο κανάλι, για να μείνεις συντονισμένος με τις πιο νόστιμες συνταγές:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL