Συνταγές
Και του χρόνου ναμαστε καλά με το αγαπημένο μας κλασσικό φαγακι.. σκορδαλιά με μπαγιάτικο ψωμί όπως παλιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σοφία Λεβέντη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
20 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ..( ενάμισι κεφάλι)
8 ΦΈΤΕΣ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ 2-3 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΎ ΑΛΆΤΙ
ΜΙΣΟ ΠΟΤΉΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΎ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΈ ΞΎΔΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ψωμί στο νερό να μουλιάσει,αφοιρουμε την κορα και στιβουμε καλά την ψίχα…
Χτυπάμε στο γουδί το σκόρδο με το αλάτι μέχρι να λιώσει..
Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα, να ενωθεί με το σκόρδο..
Ριχνουμε εναλλάξ το ξύδι και το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν τα υλικά.. Διατηρείτε στο ψυγείο αρκετές μέρες
Η Συνταγή είναι από Σοφία Λεβέντη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για εξαιρετικά στην όψη αλλά και στη νοστιμιά. Μπακαλιαράκια τηγανητά αλευρωμένα με καλαμποκάλευρο…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα καθαρίζουμε κόβουμε τα κεφάλια και τα πλένουμε πολύ καλά…. Τα βάζουμε να στραγγίσουν τα νερά και τα αλατίζουμε… Κατόπιν τα βουτάμε σε μπόλικο καλαμποκάλευρο, τα αλευρώνουμε και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε αντικολλητικό τηγάνι…
Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, Όχι πολύ και τα βάζουμε πάνω στην εστία… Όταν ετοιμαστούν από την κάτω πλευρά τα γυρίζουμε όπως την ομελέτα από την άλλη στραγγίζοντας το περίσσιο λάδι… Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά και τα βγάζουμε στο πιάτο….
Στίβουμε λεμονάκι και τα απολαμβάνουμε
Με αυτό τον τρόπο γίνονται πιο ελαφριά γιατί δεν αφήνουμε το λάδι να κάψει, και δεύτερον δεν βάζουμε πολύ λάδι…
Εξάλλου τα μικρά ψαράκια δεν θέλουν και πολύ να ψηθούν γιατί ξεραίνονται και χάνουν τη γεύση τους.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”