Συνταγές
Καλοκαιρινό μεζεδάκι με κολοκυθάκια τηγανιτά και σκορδαλιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε ένα από τα πλέον ελληνικά, καλοκαιρινά ορεκτικά και δεν είναι άλλο από τραγανά κολοκυθάκια συνοδευόμενα από μία πολύ νόστιμη σκορδαλιά! Καλή απόλαυση!
Υλικά
3-4 κολοκυθάκια
Αλάτι
Σκορδαλιά
Ψίχα από 4-5 χοντρές φέτες ψωμί
Νερό
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με το μαχαίρι ή το μαντολίνο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε αρκετό αλάτι στα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για 15 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Στο μεταξύ προετοιμάζουμε τη σκορδαλιά. Μουλιάζουμε αρχικά το ψωμί σε αρκετό νερό.
Έπειτα, πολτοποιούμε το σκόρδο.
Στραγγίζουμε το ψωμί καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ξύδι, το λάδι και το σκόρδο.
Στη συνέχεια, δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή. Δοκιμάζουμε και βάζουμε αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Κατόπιν, τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε αρκετό αλεύρι για 5 λεπτά, τα τινάζουμε ελαφρώς και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τέλος, τα σερβίρουμε μαζί με την σκορδαλιά.
Έτοιμα τα κολοκυθάκια! Θα τα αγαπήσετε! Καλή επιτυχία!
Στη συνέχεια ακολουθεί το βίντεο με τη συνταγή:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!