Συνταγές
Ο μπακαλιάρος…είναι πολύ αγαπημένο φαγητό, όλων! Με κουρκούτι, σκορδαλιά με μπατζαρι και ένα ταψακι μελιτζάνες στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κουρκούτι
Έβαλα 1 κουτάκι αναψυκτικού σόδα, 1 κτγ. μπέικιν πάουντερ, λίγο μάραθο ψιλοκομμένο για άρωμα, λίγο πιπέρι, και λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε καλά.
Πρώτα αλευρώνω τά κομμάτια μπακαλιάρου και ύστερα τά τηγανίζω μέσα σε ελαιόλαδο. Μέσα στο κουρκούτι έβαλα και λίγο κουρκουμά για έντονο χρώμα.
Για την σκορδαλιά με πατζάρι.
Έβρασα 4 μικρές πατάτες καθαρισμένες με λίγο αλατάκι μέσα.
Ύστερα χτυπάμε στο multi 2 σκελίδες σκόρδο, 1 σφηνάκι μηλόξυδο, 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 1 πατζάρι μέτριο βρασμένο. Ύστερα ρίχνω λίγο λίγο τίς πατατούλες και αν χρειάζεται λίγο από το ζουμάκι όπου έβρασαν οι πατάτες.
Ξέχασα να σας πω ότι μέσα στην σκορδαλιά χτύπησα και μισό φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια και 1 κτσ. γιαούρτι στραγγιστό. Καλά μιλάμε όνειρο έγινε η σκορδαλιά!!! Πρώτη φορά πρόσθεσα το γιαούρτι όπου το είδα από ένα σεφ στο ίντερνετ.
Για τίς μελιτζάνες στο φούρνο τύπου ιμάμ
Κόβω στα δύο 3 μελιτζάνες, τις χαράζω μέσα καθέτως και οριζοντίως όπως στην φωτογραφία η οποία είναι λίγο κουνημένη, τις λαδώνω, τις ψήνω στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό κόβω σέ κατσαρολάκι 3 ξερά κρεμμύδια σέ κρίκους ή σέ φέτες όπως θέλουμε, σωτάρω με λίγο αλάτι και 1 σφηνάκι ελαιόλαδο, ρίχνω και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, σβήνω με μισό κρασοπότηρο κρασί κόκκινο Ικαριώτικο, ρίχνω 1 κτγ. πελτέ ντομάτας, περιμένω λίγο να εξατμιστεί, ρίχνω 2 ντομάτες φρέσκιες κομμένες σε φέτες, βράζω για 15 λεπτά.
Ύστερα ρίχνω από πάνω από τίς μελιτζάνες, διαμοιράζω τήν σαλτσούλα, ξανά στο φούρνο, για 10 λεπτά. Χτυπάμε στο multi φύλλα βασιλικού και λίγο μαϊντανό, μισή κούπα ρεγγάτο τυρί τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο και 1 κτσ. γιαούρτι στραγγιστό, λίγο πάπρικα γλυκιά ρίχνω από πάνω σέ κάθε κομμάτι μελιτζάνα ξανά στο φούρνο για 5′ λεπτά και έτοιμο.
Από αυτό θα φάμε και αύριο όσο μείνει διότι το μεσημέρι θα φύγουμε για Σάμο πρώτα ο Θεός. Οπότε θα σας δείχνω φαγητό από κει έτοιμο πού θα τρώμε για 3 ημέρες.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.