Συνταγές
Τυραμισού – Ένα ελαφρύ γλυκάκι για το αυριανό τραπέζι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dimitra Zisi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-2 φέτες παντεσπάνι. (Το βρέχω με κονιάκ και νερό).
Για την κρέμα
-2 κρέμες γάλακτος
-1 τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
-2 βανίλιες
-1 κούπα του Νες καφέ άχνη ζάχαρη
-2 κτσ. Νες καφέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πρώτα το βάλω σε σακουλάκι και με τον πάτο του ποτηριού το κάνω σκόνη.
Τα χτυπάω όλα μαζί στο μίξερ και στρώνω την κρέμα πάνω από κάθε φέτα παντεσπάνι.
Στο τέλος πασπαλίζω με το σουροτήρι κακάο. (Σαν σχέδιο έβαλα κουτάλι πιρούνι).
Η συνταγή είναι από Dimitra Zisi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σκακιέρα! Τούρτα τυραμισου !
Η συνταγή είναι της κ. Athena Kousta – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Η ιδέα για την σκακιέρα την πήρα απ’το youtube – torta Scacchi- και το κόψιμο για το παντεσπάνι.
Παντεσπάνι
-130 γρ. αλεύρι γοχ.
-40 γρ. κακάο
-1 κτσ. Νες καφέ
-200 γρ. ζάχαρη
-4 αυγά
-50ml. χλιαρό νερό
-50ml. λάδι ελαφρύ
-8 γρ. μπέικιν
-1 πρέζα αλάτι
-2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκανίτσα αλεύρι, κακάο, μπέικιν, αλάτι όλα κοσκινισμένα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μόνο να γίνουν μαρέγκα και ρίχνουμε 100γρ. ζάχαρη σιγά σιγά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με άλλα 100γρ. ζάχαρη, βανίλια και το νερό.
Βάζουμε στην μαρέγκα σιγά σιγά με μαρίζ τα αυγά, τα στερεά και τέλος το λάδι ανακατεύουμε συνεχώς πολύ πολύ σιγά.
Για την κρέμα
-250 γρ. Σαντιγί
-2 ποτήρια ζάχαρη
Και χτυπάμε στο μίξερ
-4 κρόκους αυγών τα ρίχνουμε σιγά σιγά
-λίγο κονιάκ προαιρετικά
-250γρ. Φιλαδέλφεια
-2 μασκαρπόνε
-2 βανίλιες
Για το παντεσπάνι κάνουμε σιρόπι
-150 γρ. νερό χλιαρό
-2 κουταλιές Νες καφέ
-70 γρ. ζάχαρη
-λίγο ουίσκι
Η συνταγή είναι της κ. Athena Kousta – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ