Συνταγές
Θαυμάσιο φτιαγμένο γλυκό, γευστικότατο και αγαπημένο τυραμισού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Hektor Athina Hito – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 μεγάλη συσκευασία μπισκότα σαβαγιαρ
500γρ. μασκαρπόνε
6 αυγά χωρισμένα χώρια κρόκους με ασπράδια
250γρ ζάχαρη
1 φλιτζάνι έτοιμο εσπρέσο η δύο κουταλιές στιγμιεο καφέ διαλυμένο σε μισό λίτρο χλιαρό γάλα ή νερό
Κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παστεριωνω τους κρόκους με 100 γρ ζάχαρη ( ανακατεύω συνεχώς με σήρμα πάνω σε Μπεν μαρι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρισει το μίγμα)
Παστεριωνω και τα ασπράδια με 100 γρ ζάχαρη πάλι με τον ίδιο τρόπο..
Χτυπάω με μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα
: σε ένα μπολ χτυπάω με μίξερ το μασκαρπόνε μαζί με 50γρ. Ζάχαρη να μαλακώσει, ρηχνω το μίγμα με τους κρόκους στο μασκαρπόνε και τα χτυπάω για 3 με 5 λεπτά στο μίξερ.
Τέλος ρηχνω και νακατεύω με σήρμα σιγά σιγά την μαρέγκα στο μίγμα (κρόκους μασκαρπόνε)
Έτοιμη η κρεμουλα μας..
Στο γάλα ή νερό ότι σας αρέσει ρίχνουμε το εσπρέσο η το στηγμιεο καφέ λίγο Κονιάκ και ανακατεύουμε..
Βουτάμε τα σαβαγιαρ μίγμα εσπρέσο η στιγμιεου καφέ που ετοιμάσαμε και στρώνουμε σε στρώσεις.
Σαβαγιαρ κρέμα σαβαγιαρ κρέμα,πασπαλίζουμε πάνω από την κρέμα κακάο…
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Η Συνταγή είναι από Hektor Athina Hito – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.