Συνταγές
Ωραιότατη τριφτή τάρτα μήλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη 4 μήλα. Τα βάζουμε στη φωτιά σε τηγάνι να φύγουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο, 2 κουταλιές ζάχαρη, 1 βανίλια, λίγη κανελίτσα και λίγα καρυδάκια χοντροκομμένα.
Για τη ζύμη
Βάζουμε σε μια λεκάνη 1 φαριναπ, 5 κουταλιές ζάχαρη και 1 βανίλια.
Ρίχνουμε μέσα ένα παγωμένο βούτυρο 250 γρ. και το τρίβουμε με τη βοήθεια του αλευριού στον τρίφτη.
Προσθέτουμε 2 αυγά και λίγο κονιάκ.
Ζυμώνουμε σφιχτή ζύμη και βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Με τον τρίφτη τρίβουμε τα 2/3 της ζύμης. Στο ταψί νο. 28 ρίχνουμε το μίγμα των μήλων και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα να ροδίσει.
Από πάνω ρίχνουμε άχνη και κανέλα.
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σκέτη ζωγραφιά η τάρτα με πτι μπερ.
Η συνταγή είναι από κ. Γεωργία Στόλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάση: Θρυμματίζουμε 2 πακέτα πτι μπερ στο μούλτι, τα ανακατεύουμε με 250 γρ. βούτυρο λιωμένο και τα στρώνουμε στην ταρτιέρα πιέζοντάς τα.
Κρέμα: Βάζουμε σε κατσαρόλα 5 φλιτζάνια γάλα, 8 κτσ. ζάχαρη και μια βανίλια. Ανακατεύουμε καλά 9 κτσ. νισεστέ με 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ένα φλιτζάνι κρύο γάλα.
Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα. Μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 2 κτσ. βούτυρο και την ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα.
Γαρνίρισμα:
Διαφορά φρούτα κομμένα σε φέτες.
Ζελέ:
Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια ζουμί από κομπόστα, βάζουμε ένα φακελάκι ζελατίνη των 10 γραμμαρίων σε 4 κουταλιές κρύο νερό να φουσκώσει και τη ρίχνουμε στο καυτό ζουμί κομπόστας ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
Το αφήνουμε να μισοπήξει και το ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά πάνω στα φρούτα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Η συνταγή είναι από κ. Γεωργία Στόλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.