Γλυκα
Πειρασμός δεν λες τίποτα! Λαχταριστό και εύκολο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν κρίνουμε από την εμφάνιση σίγουρα παίρνει δέκα με τόνο το συγκεκριμένο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
670 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
550 γρ. ζάχαρη
310 γρ. γάλα
250 γρ. ηλιέλαιο
6 αυγά
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
5 κ.σ. κακάο
Για το σιρόπι
580 γρ. ζάχαρη
980 γρ. νερό
Για το γλάσο
300 γρ. κουβερτούρα 52%
150 γρ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή σπάζοντας και ρίχνοντας τα αυγά σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι.
Αφού η ζάχαρι και τα αυγά ανακατευτούν καλά, συμπληρώνουμε το ηλιέλαιο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε στο μπωλ το γάλα. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
Οταν τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί καλά, αδειάζουμε μέσω ενός κόσκινου το αλεύρι, το μπέηκιν πάουντερ και το κακάο στο μπωλ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το αναδευτήρι έως ότου το μίγμα στο μπωλ να γίνει ομοιόμορφο, οπότε η ζύμη που χρειαζόμαστε για το κέικ είναι έτοιμη.
Λαδώνουμε καλά το εσωτερικό ενός ταψιού ορθογωνίου σχήματος και αδειάζουμε τη ζύμη που φτιάξαμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το ταψί στους 175 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.
Μετά από τον χρόνο του ψησίματος, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο το κέικ, αφαιρούμε με ένα μεγάλο μαχαίρι κατά μήκος, το τμήμα της ζύμης που είναι στο επάνω μέρος και μοιάζει να προεξέχει.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα της συνταγής που είναι η παρασκευή του σιροπιού. Για να γίνει αυτό, ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι 980 γραμμάρια νερό και τη ζάχαρη. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας, ανακατεύουμε για λίγο με το αναδευτήρι και περιμένουμε να βράσει. Οταν ξεκινήσει ο βρασμός, περιμένουμε 2 λεπτά και βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
Αφού το κέικ έχει κρυώσει καλά, με μία κουτάλα παίρνουμε το καυτό σιρόπι και το αδειάζουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Αφήνουμε το κέικ για 10 λεπτά ώστε να απορροφήσει καλά το σιρόπι.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα, φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μπωλ, σπάζουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα και προσθέτουμε και το γάλα.
Βάζουμε το μπωλ στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει η κουβερτούρα.
Οταν έχει λιώσει, βγάζουμε το μπωλ από το φούρνο και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα με τη μαρίζ.
Αδειάζουμε το γλάσο στο κέικ και το απλώνουμε με τη σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια του κέικ.
Μετά και από αυτό, η συνταγή έχει ολοκληρωθεί. Το κέικ κόβεται με ένα μεγάλο μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια.
Δες αναλυτικά όλα τα βήματα στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι για να δεις κιάλλες νόστιμες συνταγές για “σιροπιαστό κέικ σοκολάτας”.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis