Γλυκα
Σιροπιαστή Καρυδόπιτα. Αφράτη και Πεντανόστιμη !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Καρυδόπιτα σκέτος αφρός! Πολύ νόστιμη και μέσα στο σιρόπι! Δεν γίνεται να μην την φτιάξεις!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
-38 γρ. αλεύρι γοχ
-1 1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-1 κ.γ. κανέλα
-0.5 κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικά)
-2 κ.γ. κακάο
-8 γρ. ζάχαρη βανίλιας
-6 αυγά
-225 γρ. ζάχαρη
-60 ml. ηλιέλαιο
-150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
-1 πρέζα αλάτι
για το σιρόπι
-500 ml. νερό
-500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-χυμό από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι
-κονιάκ η κάποιο λικέρ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή για την καρυδόπιτα μας, ρίχνοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, προαιρετικά το γαρύφαλλο, το κακάο, και την ζάχαρη βανίλιας. Ανακατεύουμε για λίγο με το αναδευτήρι.
Ρίχνουμε κατόπιν μία πρέζα αλάτι στο μπολ. Ανακατεύουμε και πάλι τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ, αδειάζουμε τα αυγά και σταδιακά την ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να αφρατέψουν για περίπου 5 έως 7 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ. Όταν τα υλικά αυτά έχουν δέσει μεταξύ τους, αδειάζουμε τα υλικά από το πρώτο μπολ και με το αναδευτήρι ανακατεύουμε καλά.
Το επόμενο βήμα είναι να αδειάσουμε στο μπολ τα τριμμένα καρύδια. Ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μία φόρμα διαστάσεων περίπου 25Χ35 εκατοστών, αδειάζουμε το μίγμα και αφού το στρώσουμε καλά το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 25 έως 30 λεπτά στους 175 βαθμούς. Αν η φόρμα είναι διαστάσεων 22Χ22 εκατοστών, τότε θα χρειαστεί να ψήσουμε το γλυκό για περίπου 30 έως 35 λεπτά. Το ψήσιμο είναι σωστό, όταν βυθίσουμε ένα καλαμάκι στο γλυκό και δεν αφήνει ίχνη επάνω του.
Μετά από το ψήσιμο, βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνεχίζουμε την συνταγή μας, με την παρασκευή του σιροπιού. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στην κουζίνα και αδειάζουμε σε αυτό τη ζάχαρη, το νερό, λίγο χυμό από λεμόνι ή πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός σταματάμε το ανακάτεμα. Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε στο σιρόπι και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ ή κονιάκ.
Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το γλυκό μας σε παραλληλόγραμμα κομμάτια, κόβοντας διαγώνια το γλυκό.
Με μία κουτάλα, αδειάζουμε αργά το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια του γλυκού για να προλαβαίνει να απορροφηθεί.
Επάνω στα κομμάτια του γλυκού μπορούμε να βάλουμε είτε τριμμένα καρύδια είτε μισά.
Μετά και από το στόλισμα, η καρυδόπιτά μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Δες την συνταγή για την καρυδόπιτα στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Εδώ θα βρεις μερικές ακόμα συνταγές για καρυδόπιτα!