Γλυκα
Σιμιγδαλιένιος χαλβάς χωρίς ιδιαίτερο κόπο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evangelia Tsiapou Panou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 λάδι.
2 σιμιγδάλι.
3 ζάχαρι.
6 νερό. όλα μετρημένα με το ίδιο φλιτζάνι.
μια φλούδα, λεμόνι, η πορτοκάλι.
ένα ξύλο .
και καρύδια .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αντί για τρία ζάχαρη βάζουμε το ένα μέλι, και όπως βλέπετε αντί για τέσσερα νερό βάζουμε εφτά και βάζουμε και μισό φρέσκο βούτυρο.
Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι και το βούτυρο, και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε για λίγο.
Μετά τα ρίχνουμε στο συρόπι που έχουμε βράσει και έχουμε βάλει μέσα τη φλούδα του λεμονιού και το ξύλο κανέλας.
με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για να μην κολλήσει μέχρι να πάρει όλο το σιρόπι. κατεβάζουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε στο σκεύος που θέλουμε .
* βάλετε μέσα και σταφίδες ξανθές και μαύρες ξύσμα από πορτοκάλι και τον πολτό από ένα μεγάλο πορτοκαλί αφού αφαιρέσετε τα σκληρά σημεία εσωτερικά και τη φλούδα δίνει ιδιαίτερο άρωμα
** πάντα περισσότερο νερό γίνεται πιο ζουμερος ο χαλβάς…
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει τα πιο νόστιμα πιάτα.
Ανακαλύψτε τώρα συνταγές για όλα τα γούστα!
Η Συνταγή είναι από Evangelia Tsiapou Panou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.