Γλυκα
Πολύ ωραία σαλιαρια με ινδοκάρυδο – αγαπημένα σιροπιαστά – νηστίσιμα, εύκολα και πάνω απόλα νόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Μαδικα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο.
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό.
1 μπεκιν παουντερ.
Αλεύρι γ.ο.χ.περιπου 800 γρ.
Γέμιση
Καρύδια αλεσμενα.
1 κ γλ. Κανέλα.
Λίγο γαρύφαλλο.
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη.
4 ποτήρια νερό.
2 βανίλιες.
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Βράσιμο 4 λεπτά.
Ινδοκαρυδο για την επικάλυψη
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ ριχνουμε πρώτα το λάδι στη συνέχεια την πορτοκαλάδα και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεκιν μαζί μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη
Παίρνουμε ζύμη στο χέρι μου όσο ένα μανταρίνι επλασα σε μπαστούνι κανουμε μια λακκούβα βαζουμε καρύδια κλείνουμε , δινουμε σχήμα και τα τοποθέτουμε στο ταψί. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς αντίσταση περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Συροπιαζουμε τα γλυκά μέσα στο ταψί χλιαρά και καυτό το σιρόπι . Τα άφηνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και να παγώσουν πολύ καλά στη συνέχεια τα πασπαλιζουμε με ινδοκαρυδο και τα τοποθέτητουμε στην πιατέλα.
Βγαινουν 55 κομμάτια.
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Μαδικα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.