Γλυκα
Σαλάμι σοκολάτας με ξερά φρούτα και καρύδια
Υλικά 200γρ καρύδια σπασμένα 100γρ καρύδια ολόκληρα (σε πεταλούδες) 200 γρ σύκα ξερά σε μικρά κομμάτια 200γρ χουρμάδες σε μικρά κομμάτια 150γρ γλυκό πορτοκάλι σουρωμένο και κομμένο σε κυβάκια ή φρουϊ γλασέ 150γρ γλυκό λεμόνι (ή νεράντζι ή κουμ κουατ ή περγαμόντο) σουρωμένο και κομμένο σε κυβάκια 1 κουταλιά γλυκού κανέλα 1/2 κουταλιά γλυκού γαρύφαλο […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
200γρ καρύδια σπασμένα
100γρ καρύδια ολόκληρα (σε πεταλούδες)
200 γρ σύκα ξερά σε μικρά κομμάτια
200γρ χουρμάδες σε μικρά κομμάτια
150γρ γλυκό πορτοκάλι σουρωμένο και κομμένο σε κυβάκια ή φρουϊ γλασέ
150γρ γλυκό λεμόνι (ή νεράντζι ή κουμ κουατ ή περγαμόντο) σουρωμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 κουταλιά γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά γλυκού γαρύφαλο
1 κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για την καραμέλα
200γρ ζάχαρη
2κουταλιές σούπας νερό να γίνει χρυσό σιρόπι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενώνω όλα τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά σε μια κατσαρόλα, την οποία έχω βάλει σε πολύ χαμηλή φωτιά να διατηρείται ζεστή και να ζεστάνει το μίγμα.
Σε τηγάνι, σε πολύ δυνατή φωτιά, βάζω να λυώσει η ζάχαρη με το νερό, μέχρι να γίνει χρυσό σιρόπι. Ρίξτε το στο ζεστό μίγμα και ανακατέψτε αμέσως να σκορπιστεί καλά.
Λυώνω την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτω στο ζεστό μίγμα. Ανακατεύω πολύ καλά. Σβήνω τη φωτιά. Βγάζω την κατσαρόλα από το μάτι.
Παίρνω το 1/4 της ποσότητας και το βάζω σε ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης για να το σχηματίσω σε ρολό. Δεν είναι τόσο ζεστό για να λυώσει η μεμβράνη, μην φοβάστε.
Πιέστε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά όσο η σοκολάτα είναι μαλακή. Έτσι όταν θα κόψετε σε φέτες, θα βγαίνουν συμπαγείς και δεν θα διαλύονται. Τυλίξτε καλά με τη μεμβράνη και αφήστε στην άκρη. Επαναλάβετε το ίδιο για τα άλλα 3 κομμάτια.
Βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν. Μετά μπορείτε να τα τυλίξετε σε ζελατίνα, σαν καραμελίτσες και να τα διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να τα μοιράσετε ή να τα καταναλώσετε.
Περισσότερα στο : tastefull