Συνταγές
Ένα πανέμορφο πιάτο και πεντανόστιμο φαγάκι ! Ρυζοπιλάφο με κουρκουμά και μύδια κοκκινιστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ρυζακι βαζουμε 500γρ ρύζι για πιλάφι σε νερό για μισή ώρα και το στραγγιζουμε καλά, στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα με 1 φιλτζανι ελεολαδο σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένο ξέρό κρεμμύδι και μια τριμμένη καρότο μέχρι να μαλακωσουν
μετά το βαζουμε 1 λίτρο νερού βρασμένο που διάλεισα 1 κνορ λαχανικών βάζουμε λίγο χυμό λεμόνι για να γίνετε πιο τρυφερό το ρυζακι και φλούδα του λεμονιού λίγο αλάτι και μαροπιπερο και κουρκουμα το άφησα να ρουφάει όλο τον ζωμό το βγάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζω με μια πετσέτα της κουζίνας
Για το κοκκινιστό έβαλα 500γρ μιδια ψίχα κατάψυξης τα ξεπαγώνετε πρην, μετά το βάζουμε σε νερό με 2 κσ ξύδι μετά το ξεπλένουμε το στραγγιζουμε καλά και στην συνέχεια σε ένα βάθύ τηγανι έβαλα 1 φλ του καφέ ελεολαδο τα τσιγάρισα λίγο τα μιδια μέχρι που έμεινε στο λαδάκι του τα βγάζουμε από την φωτιά
το άφησουμε σε 1 πιάτο, στο ίδιο τιγανι έβαλα και 3 κουτάλι ελεολαδο τσιγάρισα 2 μέτριες ψιλοκομμένο κρεμιδια, 3 σκελίδες σκόρδο μέχρι να γυαλίζουν το ζβισουμε με 1/2 ποτιρι κρασί το άφησουμε να εξάτμιση το αλκοόλ
μετά βαζουμε 2 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κουτάλι πελτέ ντομάτα 1κγ πάπρικα 8 κρόκοι μπαχάρι ριγανι αλάτι μαυροπιπερι και 1 κούπα ζεστό νερό το άφησα 10-15″να βράσε βάζουμε τα μύδια μαζί το άφησουμε αλλά 7″να δέσει καλά η σάλτσα με τα μύδια
στο τέλος βάζουμε 3 κσ άνηθο και 3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο και γίνεται μούρλια
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.