Συνταγές
Ρϋζι καστανό με ανθούς φρέσκων κρεμμυδιών και πράσα! (Πρασόρυζο)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μοναδική συνταγή για πρασόρυζο! Η νοστιμιά της δεν περιγράφεται!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
6 λεπτά πράσα μόνο το λευκό μέρος
60 γρ. Φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το πράσινο μέρος
60 γρ. ανθοί φρέσκων κρεμμυδιών
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ. ρύζι καστανό
90 γρ. λευκό κρασί
500 γρ. ζωμό λαχανικών
1 πρεζα ξύσμα λεμόνι
2 φύλλα λεμονιάς ( προαιρετικά)
3 γρ. μαϊντανό
3 γρ. σέλινο
2 γρ. άνηθο
60 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένω κόβω τις άκρες από τα πράσα και το κόβω φέτες. Το ίδιο για το πράσινο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, ακολουθούν τα άνθη, αν είναι μεγάλα τα κόβω στην μέση, αλλιώς ολόκληρα. Ψιλοκόβω τα φύλλα μαϊντανού, σέλινου, ανήθου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, με το μισό ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρω ανακατεύοντας το πράσο, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, και μόλις μαλακώσουν, προσθέτω το ρύζι, να σοταρίσει κι αυτό ανακατεύοντας συνέχεια, μην καεί.
Σβήνω με το κρασί, δυναμώνω την φωτιά ,και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω τον ζωμό λαχανικών καυτό, τα φύλα λεμονιάς, τους ανθούς τω κρεμμυδιών, και βράζω για 10’ το ρύζι.
Μόλις περάσουν, προσθέτω τον μαϊντανό, το σέλινο, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού , σκεπάζω το τηγάνι , κλείνω το μάτι, και το αφήνω άλλα 10’ έτσι, επάνω στην σβηστή εστία, να απορροφήσει τα υγρά του.
Κατόπιν ανοίγω, βγάζω τα φύλλα λεμονιάς, αναμιγνύω απαλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, στο ρύζι, σερβίρω και απολαμβάνω το πρασόρυζο!
Συνταγή/Φώτο από την κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου μοναδική συνταγή εδώ!