Συνταγές
Σκέτη μούρλια σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, με πράσα, κρεμμύδι και φέτα, ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτή η σπανακόπιτα απλά δεν υπάρχει. Δεν χρειάζεται φύλλο ενώ η γέμιση της είναι από τις πιο νόστιμες που έχετε δοκιμάσει. Περιλαμβάνει δυόσμο, πράσο και φέτα και είναι βέβαιο πως θα την κάνεις συχνά!
Υλικά
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 πράσα
3 Αυγά
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
50 ml ελαιόλαδο
Πιπέρι
Άνηθο-Δυόσμο
10 γρ μπέικιν πάουντερ
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κιλό σπανάκια
200-300 γρ φέτα
Σιμιγδάλι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη σπανακόπιτα μας, καθαρίζοντας και πλένοντας όλα τα χορταρικά. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Έπειτα, τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα πράσα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι. Προσθέτουμε πιπέρι, άνηθο, δυόσμο, το μπέικιν και το αλεύρι.
Κατόπιν, ανακατεύουμε να γίνει χυλός και βάζουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σπανάκι και την σπασμένη φέτα.
Συνεχίζουμε παίρνοντας το μεγάλο ταψί της κουζίνας το οποίο λαδώνουμε. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι την βάση του και απλώνουμε στη συνέχεια το μείγμα.
Τέλος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Είναι από τις αγαπημένες μου σπανακόπιτες κυρίως λόγω της νοστιμιάς της! Καλή επιτυχία!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!