Συνταγές
Πεντανόστιμο και φανταστικό χοιρινό με πράσα – ότι πρέπει για τις κρύες μέρες και νύχτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η μυρωδάτη κουζινούλα της Φωτεινούλας μοσχοβόλησε την περασμένη Δευτέρα ήταν ΧΟΙΡΙΝΌ ΜΕ ΠΡΑΣΑ που το έφτιαξε η γλυκιά μου νυχτοφιλεναδα Βαρβάρα και έγινε πεντανόστιμο και φανταστικό
Παίρνουμε 1.500γρ πράσα και τα καθαρίζουμε, κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος και το πράσινο τρυφερό μέρος
Τα πλένουμε καλά και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό μόνο, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
Κόβουμε 1.600γρ χοιρινό κρέας από μπούτι σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε με μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο από όλες τις μεριές
Ρίχνουμε 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα
Σβήνουμε με ένα κρασοπότηρο άσπρο κρασί και ρίχνουμε μισό μάτσο μαιντανό, αλάτι και πιπέρι! Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας
Ύστερα το σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 – 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας
Τότε θα ρίξουμε τα πράσα και θα σιγοβράζουμε για άλλη μισή ώρα το φαγητό
Για το αυγολέμονο βάζουμε 2 αυγά και χυμό από 1 λεμόνι, πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια και μετά τους κρόκκους, τα ενώνουμε και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και μια κουταλιά από την σάλτσα του φαγητού
Περιχύνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και αμέσως κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο! Κλείνουμε φωτιά και λίγη ώρα σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.