Συνταγές
Ρολό κιμά γεμιστό για σήμερα στο φούρνο, και πατάτες ψητές σάν τηγανητές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κιμά…
700 γρμ κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο… Χτυπάμε στο μουλτι 1 ξερό κρεμμύδι 1 αυγό 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας, 3 σκελίδες σκόρδο, τά ρίχνω όλα σέ λεκανακι και κει ρίχνω,1 φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη, ψιλοκομμένο μαϊντανό μισή κούπα, αλατοπιπερο ρίγανη, κύμινο, 1 κουταλιά της σούπας μηλοξυδο, αλατοπιπερο, 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο, ζυμωνουμε καλλα
βάζω στο ψυγείο για 30. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζω την γέμιση. Χτυπάμε στο μουλτι, 1 φετακι κολοκύθα πορτοκαλί ίσα με μισή κούπα, 1 Κολοκυθακι πράσινο, 1 ξερό κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο μαϊντανό και μάραθο, 1 πιπεριά Φλωρίνης, τά περνάω από το τηγάνι να σωταριστουν και να σωθούν τα υγρά τους. Ρίχνω και κει λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερο ρίγανη πάπρικα γλυκιά και λίγο καυτερή πάπρικα. Οπότε κάνω τώρα την συναρμολόγηση..
Στρώνω λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο από κάτω, ρίχνω το μείγμα κιμά από το ψυγείο, το πατάω και τετραγωνιζω όσο μπορώ ή μάλλον σέ ορθογώνιο σχήμα, ρίχνω από πάνω 2 γερές φέτες τυρί φέτα τρίβω στα χέρια όπως στην φωτογραφία, ύστερα ρίχνω το μείγμα από το τηγάνι, ύστερα 2 αυγά κομμένα στα δύο
όποιος θέλει βάζει ολόκληρα 4 αυγά, έβαλα και λίγο κίτρινο τυρί αντορο πού είχα σέ μπαστουνακια, και τυλίγω σέ ρολό με την βοήθεια λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Το τυλίγω στα πλαϊνά σάν καραμέλα
τοποθετώ σε πυρέξ, ξεπλυνα το μουλτι με νερό και το ρίχνω μέσα στο πυρέξ και ψήνουμε για 1 μισυ ώρα αεροθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζω το ρολό για να χρυσισει από πάνω ίσως και λιγότερο χρόνο αλλά τώρα στους 220.
Πρέπει να κρυώσει το ρολό για να κοπεί όμορφα. Εδώ σέ μένα μερικοί βιάστηκαν και ήθελαν να δοκιμάσουν.. Δώσαμε και στην γιαγιά όπου τρώει νωρίς. Και 1 καρότο για την γέμιση τριμμένο..
Για τίς πατατουλες πλακέ στο φούρνο με κολοκύθα πορτοκαλί.
Απλά ρίχνω αλάτι ρίγανη λίγο κουρκουμά και πάπρικα γλυκιά,3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και τίς ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 αεροθερμο φούρνο..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.