Συνταγές
Ρεβανί αφρός , πολύ εύγευστο – Υπέροχο, λαχταριστό και απολαύστικο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ.
6 αυγα
1/2 ποτήρι ζαχαρη
1 ποτηρι γαλα
1 ποτηρι σπορελαιο
2 φακελάκια μπεικιν
1 βανιλια
ξυσμα 1 λεμονιου
1 σακουλακι σιμιγδαλι ψιλο(500 γρ)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτηρια νερο
1 βανιλια
φλουδα και χυμο απο 1 λεμονι
1 κ.σ φρεσκο αγελαδινο βουτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)
Εκτέλεση
-Χτυπάμε στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν 5 λεπτα. Χαμηλώνουμε στο ελαχιστο την ταχυτητα και προσθετουμε το σπορελαιο,το γάλα συνεχιζοντας το χτυπημα, τη βανιλια το ξυσμα,και τέλος ολο το σακουλακι με το σιμιγδαλι και το μπεικιν.
Το μίγμα θα ειναι ενας αφρατος χυλος νερουλος. Το αδειαζουμε σε βουτυρωμενο ταψι 30 εκ. και ψηνουμε στους 170 40 λεπτα περιπου.Το χαραζω σε κομματια και το αφήνουμε στην ακρη.
Βραζουμε το νερο με τη ζαχαρη, φλουδα και χυμο λεμονι,4-5 λεπτα .Προσθετουμε τη βανιλια και το βουτυρο χωρις να το ανακατεψουμε και οταν λιωσει το βουτυρο,σιροπιάζω λιγο λιγο (γιατι το ραβανι ειναι αφρος και θα διαλλυθει) με το ζεστο σιροπι, το χλίαρο γλυκο.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.