Συνταγές
Μην ψάχνεις άλλο – Εξαιρετική συνταγή με εγγυημένο αποτέλεσμα για σπέσιαλ σιροπιαστή πουτίγκα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ ΠΟΥΤΙΓΚΑΣ:
6 αυγα, 50 γρ ζαχαρη, (ανακατεμενα σε ενα μπολ 1,5 μιση ποτηρι αλευρι φαριναπ, 2 κ.γ.κανελα, 1 κ.γ.γαρυφαλλο, 1 φακελακι μπεικιν, 1 βανιλια), 1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν
Ριχνουμε το μιγμα αλευρι-κανελα-γαρυφαλο-μπεικιν-βανιλια σιγα-σιγα
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις τα καρυδια και ανακατευουμε απαλα με μαριζ
Λαδωνουμε καλα το ταψι η πυρεξ(28ν) βαζουμε το μιγμα και ψηνουμε στους 180β προθερμ. αντιστ. μεσαια σχαρα για 40 λεπτα αναλογα τον φουρνο
Την βγαζουμε και την αφηνουμε να κρυωσει τελειως
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια φλυντζ.τσαγιου ζαχαρη με 4 ποτηρια φλυντζ τσγιου νερο, μισο λεμονι, 2 ξυλακια κανελας για 6 λεπτα. Το κατεβαζουμε το αφηνουμε θερμοκρασια δωματιου 10 λεπτα και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε. Οταν εχει μεινει σιροπι στα πλαγια σταματαμε να σιροπιαζουμε.
ΓΛΑΣΣΟ:
Χτυπαμε 2 ζαχαρουχο γαλα 10 λεπτα στο μιξερ. Ριχνουμε σε δοσεις 2 ποτηρακια του ελληνικου καφε χυμο φρεσκου λεμονιου. Οταν κρυωσει η πουτιγκα το βαζουμε πανω.
Γινεται και διαφορετικα το ΓΛΑΣΣΟ:
Χτυπαμε 2 μορφατ μεταλικα κουτια με 1 ζαχαρουχο γαλα και 1 βανιλια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”