Συνταγές
Δοκιμάστε να φτιάξετε την απλή πορτοκαλένια βασιλόπιτα, που σαν κι αυτήν.. άλλη καμία!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σε αντικολλητικό ταψάκι 32 εκατοστών (12-16 κομμάτια)
1 φαρίνα (που φουσκώνει μόνη της ή 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ + 3 κ.γλ μπέϊκινγκ)
250 γρ καλό βούτυρο- πολύ μαλακό
1 γιαούρτι πλήρες στραγγιστό (200 γρ)
1 κ.γλ σόδα- κοφτό
5 αυγά
500 γρ ζάχαρη
250 μλ χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ( 1 κ.σ.)
1 κ.γλ υγρή βανίλια ή 2 σωληνάκια
Ένα νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε φούρνο στους 180 αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε το ταψί και το ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπαμε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, 7 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα και το ξύσμα.Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Στο χυμό διαλύουμε τη σόδα και προσθέτω στο μίγμα.Προσοχή επειδή αφρίζει
Αδειάζουμε στο ταψάκι, ισιώνουμε και ψήνουμε 40-43 λεπτά. Δοκιμάζουμε με βελόνα να βγαίνει στεγνή.
Το βγάζουμε και μετά από 15 λεπτά, χώνουμε μέσα το νόμισμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Όταν γίνει πολύ χλιαρό καλύπτουμε με νάυλον σακούλα και αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα. Θα βγάλει κάποιους υδρατμούς και θα τους απορροφήσει.
Λίγες ώρες πριν σερβίρουμε καλύπτουμε με άχνη, δένουμε μια κορδέλα και βάζουμε ένα χριστουγεννιάτικο λουλούδι στη μέση.
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για κέικ μαρμπλε αφράτο και λαχταριστό, με υπέροχη παρουσίαση
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κουπα μαργαρίνη σόφτ
1 3/4 κούπας ζάχαρη
1 σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1/2 κούπας γάλα
βανίλια
1/4 κούπας κακάο
1/4 κούπας άχνη
1/8 κουταλάκι σόδα
διαλυμένη σε μια κουταλια γάλα
γλάσο σοκολάτας
100γρ.κουβερτούρα
1/3 κούπας κρ.γάλακτος (απο πάνω έβαλα και λευκή κουβερτούρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ τα 6 πρώτα υλικά χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά.Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και στο ένα ρίχνουμε το κακάο,άχνη και τη σόδα διαλυμένη σε μια κουταλια γάλα.Ρίχνουμε στη φόρμα του κέικ το άσπρο μιγμα κι απο πάνω το καφέ.
Μ ενα μαχαίρι κάνουμε νερά στο μίγμα ανεκατεύοντας το.Ψηνουμε στους 175 μεχρι να πάρει χρωμα και αν βυθισουμε το μαχαιρι να βγαινει καθαρο .Αφηνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το γλάσο που έχουμε φτιάξει σε μπεν μαρί
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.