Συνταγές
Αφράτη βασιλόπιτα που μυρίζει πορτοκάλι! Έξτρα συμβουλή για τα νούμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Χρύσα Ψωμιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
250 ml λιωμένο βούτυρο αγελαδινό
που πριν βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, 400gr ζάχαρη, 250ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από τα πορτοκάλια, 1 κουτάλι της σούπας κανέλα, μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο, 150gr σταγόνες σοκολάτας γάλακτος, 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder, 1 βανίλια και 500 gr φαριναπ.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ προσθέτω τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια. Χτυπάω με το μίξερ να αφρατέψουν.
Μετά προσθέτω το λιωμένο βούτυρο συνεχίζω να χτυπάω με μίξερ, προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα. Χτυπάω και μετά βάζω το baking powder, το φαρινάπ και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας.
Βουτυρώνω και αλευρώνω το ταψί 30 εκατοστών, προθερμαίνω τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς, βάζω το μείγμα στο ταψί
ψήνω για 45 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει εντελώς, αναποδογυρίζω σε πιατέλα, ρίχνω άχνη ζάχαρη και ο στολισμός δική μου ιδέα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ:
Πληκτρολόγησα στο κινητο στη google το κάθε νούμερο και άνοιξα στις εικονες, πηρα ένα χαρτί και πάτησα τις γραμμές του κάθε νούμερου που φαίνονται στο κινητό. Τα έκοψα και τα έβαλα πάνω στην πίτα. Τα αφαίρεσα προσεκτικά με τσιμπιδάκι.
Η Συνταγή είναι από Χρύσα Ψωμιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!